Hvad er Elementor?

Før vi dykker ned i Elementor, skal vi lige kigge på begrebet “page builder”

En page builder, når man snakker om WordPress, er et plugin som gør det muligt at designe sin hjemmeside, udover den funktionalitet som allerede er bygget ind i WordPress. Hvis du har designet en side med WordPress egen Gutenberg, så er du allerede godt på vej – de seneste år er WordPress nemligt begyndt at efterligne det work flow som page builders tilbyder.

Page builders er nemlig typisk meget visuelt orienterede i deres work flow, hvor man før i tiden skulle skrive html-koder og skifte frem og tilbage for at se resultatet.

Hvad er Elementor?

Elementor er en brugervenlig, browserbaseret platform til opbygning af WordPress-baserede hjemmesider. Med Elementor kan brugere trække og slippe elementer for at bygge deres sider. Interfacet er enkelt og intuitivt, så alle kan bruge det uden besvær.

Grundpakken af Elementor er desuden gratis, men giver dig stadig alle de værktøjer, du har brug for til at oprette flotte, professionelle websites. Der er dog nogle begrænsninger for den gratis version, som f.eks. ikke at kunne arbejde med ecommerce (Woocommerce) eller bruge mange af de særlige widgets, som kræves til en moderne hjemmeside.

Der er fokus på live, visuel feedback når du designer din hjemmeside. Det betyder du ikke behøver at klikke frem og tilbage for at se de ændringer du foretager.

Elementor Logo Hvid

Funktioner og muligheder med Elementor

Elementor har over 300 pre-byggede blokke og giver brugeren mulighed for at trække og slippe for at oprette det ønskede layout.

Elementor er en populær sidebygger til WordPress, der har eksisteret siden 2016. Det blev hurtigt kendt for sin enkelhed og brugervenlighed, hvilket gjorde Elementor til det ideelle valg for begyndere såvel som webdesignere, der ønsker mere kontrol over deres sider, samt et bedre workflow end WordPress tilbyder som standard.

Nogle af Elementors funktioner inkluderer:

  • Visuel, “no-code” opbygning af dine sider. Også kendt som drag and drop.
  • Skabeloner til hele sider eller mindre sektioner.
  • Virker med næsten alle WordPress-temaer.
  • Understøtter ecommerce (WooCommerce), så du kan bygge en webshop.
  • Integrerer med stort set alle plugins og eksterne services
  • Unikt design system, som gør det nemt af få et ensartet udtryk på hele siden

Drag and drop

Med drag and drop funktionaliteten, som man også nu ser I WordPress’ egen Gutenberg, kan man lynhurtigt gå fra ide til virkelighed.

Der er i øjeblikket tæt på 100 widgets med Elementor Pro, fordelt på forskellige kategorier, som du kan trække og slippe direkte ind på din side.

Drag and drop gør Elementor hurtigt at designe med

Gør Elementor min hjemmeside langsom?

Du har sikkert hørt eller læst om det her før, hvis du er bekendt med Elementor eller andre page builders.

Det er korrekt at Elementor, ligesom de fleste plugins, loader ekstra kode på din hjemmeside, som derfor tager længere tid om at loade.

Men det er kun et problem, hvis du ikke ved, hvad du laver. Det er ikke unormalt at Elementor for mange også er deres første møde med web design, og de derfor ikke har en dybere forståelse for hjemmesider, og dermed ikke en forståelse for konsekvenserne af de valg de tager, når de bygger deres hjemmeside.

Et eksempel, jeg tit ser, kunne være forkert fremgangsmåde til at opnå et bestemt designmæssigt resultat. Vi arbejder jo med de medtoder vi kender eller erfarer mens vi designer, men det desværre sjældent at vi “bare” gætter rigtigt. En klassiker er forkert brug af sektioner og kolonner – f.eks. ved at bruge tomme kolonner til at skabe plads ved siden af eller mellem widgets. Det giver måske ikke meget mening, hvis du aldrig har prøvet at arbejde med Elementor, men nu ved du i hvert fald, at det er den forkerte fremgangsmåde.

Kan Elementor lave en professionel hjemmeside?

Ja, det er netop det, det er bygget til. Du får fuld kontrol over dit design og layout, men styrken ligger også i Elementors fokus på dynamiske, interaktive sider. Derfor er det en foretrukken page builder for både nybegyndere og professionelle. Man kan arbejde lige som komplekst med Elementor som man ønsker.

Dog skal man være opmærksom på at en stor del af de “fede” features altså først er tilgængelige med en Pro-version, som ikke er gratis. Men de $49, det koster om året, er godt givet ud.

Elementor for professionelle

Hvis du er, eller gerne vil være, web designer og sælge WordPress-websteder, så kommer Elementor pakket med funktionaliteter til at håndtere kundesider. Du kan aktivere og deaktivere licenser samt tilgå dine egne skabeloner på tværs af sider. Det gør det let at bygge nye sider baseret på dine tidligere designs.

Andre page builders på markedet

Beaver builder logo

Divi

Divi er en anden populær løsning. Det startede oprindeligt som et tema, men har siden hen udviklet sig til at være en stand alone page builder, som fungerer med andre temaer også.

Langt hen af vejen kan Divi og Elementor de samme ting. Deres workflow er den største forskel. Elementor er en smule mere intuitivt, måske fordi det ikke har været igennem den transformation som Divi har, fra tema til plugin. Desuden er der er en prisforskel. Divi koster $89/år, men kan til gengæld bruges på så mange domæner, du ønsker. Med Elementor får du altså kun et domæne til $49.

WPBakery

Oprindeligt kendt som Visual Composer. WPBakery er en gammel spiller på markedet hvilket også betyder de har mange brugere. Desværre lader de ikke til at have fuldt med konkurrenterne, som har overhalet dem gevaldigt indenom. Et kort besøg på WPBakery’s hjemmeside vil hurtigt give et indtryk af de ikke just fokuserer på tidens design trends.

Beaver Builder

Endnu en gammel spiller, som ikke rigtigt formår at holde kadencen. Beaver Builder er dyrere end sine konkurrenter når det kommer til personligt brug, men til gengæld har de attraktive priser, hvis man er en virksomhed der sælger hjemmesideløsninger.

Konklusion

Når alt kommer til alt, så handler det om at finde sig en løsning, der giver mening for de mål man har. 

Hvis du vil arbejde hurtigt, og slippe for en masse hovedpiner forbundet med at at lære at kode selv, så er Elementor et fantastisk værktøj. Du bliver i stand til at gå fra ide til produkt meget hurtigt. Du skal bare være opmærksom på at du kan få skabt en masse problemer for dig selv også, hvis du ikke bruger bare en lille smule tid på at sætte dig ind i Elementor.

Grundet sin popularitet er det også nemt at finde hjælp og inspiration, da der er rigtig mange som har været igennem de samme udfordringer som dig. 

Er du interesseret i at lære mere om Elementor?

Jeg tilbyder undervisning, kurser, events og gratis downloads lige her

Seneste indlæg

Indholdsfortegnelse